Peta Laman | Maklum balas / Komen | Mobile Web
  Malay  | English
Tema: Biru dan Hijau Tema: Merah Tema: Hijau
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 
Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi Jabatan Agama Islam Sarawak | Official Website of Department Islamic Affairs of Sarawak
Kemaskini Pada: 16 Apr 2014
Versi 5.0.3


PERKHIDMATAN DALAM TALIAN DAN PORTAL INFORMASI

E-Masjid E-Hidayah


Anjung Masjid 


Borang Permohonan E-HalalPortal Halal Malaysia


PIAGAM PELANGGAN

Picture


PENCAPAIAN PIAGAM PELANGGAN


HUBUNGI KAMI

Director,
Jabatan Agama Islam Sarawak 
Aras 14, Majma' Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah
Lorong P.Ramlee Off Jalan P.Ramlee
93400 Kuching, Sarawak

Telefon : 082 507077/707
Faks : 082 258145
Emel : kgjaishq@sarawak.gov.my

Location Map


WAKTU PEJABAT

Isnin - Khamis
0800 am - 0100 pm
0200 pm - 0500 pm

Jumaat
0800  am - 1145 pm
0215 pm - 0500 pm


Perutusan Cetak Perutusan

 

Terlebih dahulu saya memanjat kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T., kerana atas limpah dan kurniaNya kita dapat melangkah ke tahun demi tahun. Semoga permulaan tahun ini akan turut disertai dengan tekad untuk lebih bersemangat dan azam yang semakin kuat untuk kita bersama-sama meningkatkan prestasi perkhidmatan demi kesejahteraan masyarakat dan kemakmuran negara yang tercinta ini.

JAIS tidak ketinggalan dalam mengorak langkah untuk terus bergerak dalam era teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) selaras dengan hasrat Kerajaan untuk membudayakan ICT di negara ini. Sesungguhnya, Jabatan sentiasa memberi penekanan dan keutamaan dalam menyahut seruan Kerajaan terhadap kepentingan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi sebagai cabang ilmu dan sumber teknologi untuk menjana kemajuan semua warga Jabatan. Laman web ini adalah sebahagian daripada usaha jabatan ke arah meningkatkan kualiti penyampaian perkhidmatan kepada pelanggan.

Dengan adanya laman web ini, saya berharap ia dapat dijadikan wadah kepada warga JAIS dan pengunjung bagi mendapatkan informasi terkini mengenai aktiviti dan perkembangan JAIS. Bukan sahaja sebagai maklumat tetapi jauh daripada itu sebagai wadah rujukan buat umat Islam dalam permasalahan kehidupan.

Saya amat mengalu-alukan kunjungan ke laman web Jabatan Agama Islam Sarawak dan berharap ianya bukan sahaja dapat menarik perhatian malah turut memberikan faedah yang berguna supaya dapat dimanfaatkan dalam usaha memberikan perkhidmatan yang lebih efisien dan efektif. Sebarang cadangan, pandangan, pertanyaan dan maklumat daripada pengunjung adalah amat dialu-alukan.

Selamat melayari laman web JAIS

Wassalam.


HAJI ISMAIL BIN MOHD HANIS

Pengarah Jabatan Agama Islam Sarawak

 

 
|

Pautan ke Malaysia GovernmentPautan ke Sarawak GovernmentPautan ke TalikhidmatPautan ke MSC Malaysia